Amir Kral - Forex Trader

0 %
امیر کرال
معامله گر (تریدر) فارکس
  • سبک ترید :
    اصول
  • نوع ترید :
    روزانه
  • سابقه :
    7+ سال
زبان ها
انگلیسی
استانبولی
تورکی
سبک تحلیل
اصول
مدیریت سرمایه
روانشناسی
پلن معاملاتی
استراتژی
سایر مهارت ها
  • طراح وب سایت
  • بیزنس کوچینگ
  • مدیر سئو

شاخص نرخ بیکاری یا Unemployment Rate

1400-08-06

شاخص نرخ بیکاری یا Unemployment Rate

شاخص نرخ بیکاری یا Unemployment Rate نشان دهنده درصد افرادی از جامعه است که توانایی کار کردن دارند و می‌خواهند کار کنند ، اما فعلاً بیکار هستند . شاخص نرخ بیکاری در واقع نشان دهنده ارتباط بین دو دسته افراد بیکار و افراد آماده ورود به بازار کار است . به عبارت دیگر نرخ بیکاری یعنی نسبت جمعیت بیکار به تمام افراد که توانایی کار دارند .

این شاخص از مهم ترین شاخص های اقتصادی فارکس به شمار می رود ، زیرا افزایش این شاخص موجب کاهش در ارزش پول ملی می شود ، پس باید همواره مورد توجه و مراقبت باشد .

شاخص نرخ بیکاری اصطلاحاً یک شاخص پسرو یا تاخیری (Lagging indicator)  به شمار می رود . این به معنای آن است که تاثیرات آن ، بعد از تغییرات ایجاد شده در ساختار اقتصاد یک جامعه ، نمایان می شود . نرخ بیکاری ممکن است صعودی یا نزولی باشد که با مقایسه شاخص نرخ بیکاری در دو دوره متفاوت مشخص می شود .

بدیهی است که نرخ بیکاری در فارکس تاثیر مستقیم دارد . اگر اقتصادی در حال گسترش باشد، شرکت ها امکان گسترش کسب و کار و همچنین استخدام بیشتری را دارند . بر عکس اگر اقتصاد کشوری راکد یا در حال افول باشد ، واحد های تجاری از سرمایه گذاری بیشتر خودداری می کنند تا از بحران رهایی یابند حتی به قیمت کاهش نیروی انسانی .

این شاخص با عنوان Jobless Rate نیز شناخته می شود .

 

نحوه محاسبه شاخص Unemployment Rate

ممکن است که شاخص نرخ بیکاری در کشور های مختلف به طور متفاوت محاسبه شود ، زیرا تعریف هر کشور از بیکاری ممکن است دارای تفاوت هایی باشد . بنابراین در یک جمع بندی کلی این نتیجه حاصل می شود که شاخص نرخ بیکاری حاصل محاسبه نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال است .

در این فرمول جمعیت بیکار افراد بالای 16 سالی هستند که به طور موقت بیکار شده اند یا جویای شغل اند یا منتظر شروع یک شغل جدید از تاریخ مشخصی هستند . همچنین جمعیت فعال یعنی تمام افراد در محدوده سنی 16 تا 65 سال که توانایی انجام کار دارند و به دنبال کار هستند .

 

چند نکته مهم در خصوص شاخص Unemployment Rate

1 – بایستی توجه داشت که بین افرادی که بیکار هستند و افرادی که کار نمی‌کنند تفاوت وجود دارد . برخی از افراد شاید در حال تحصیل هستند ، یا از خانه کار می‌کنند ، یا معلول هستند و یا بازنشسته شده‌اند . این گروه از افراد بخشی از نیروی کار نیستند و در نرخ بیکاری محاسبه نمی‌شوند .

2 – نرخ بیکاری می‌تواند برای بازار اهمیت زیادی داشته باشد ، چون‌که بانک‌های مرکزی از نرخ بیکاری برای تعدیل سیاست‌های پولی استفاده می‌کنند . یعنی اگر نرخ بیکاری نگران کننده باشد ، بانک از سیاست‌های انبساطی و حمایتی استفاده خواهد کرد . اما اگر نرخ بیکاری امیدوار کننده باشد ، بانک از سیاست‌های انقباضی برای تثبیت شرایط استفاده خواهد کرد .

3 – نرخ بیکاری پایین خبر خوبی است . به همین دلیل اگر نرخ بیکاری پایین باشد ، ارز مربوطه هم تقویت خواهد شد . چرا که نرخ بیکاری پایین منجر به اجرای سیاست‌های انقباضی یا همان افزایش نرخ بهره خواهد شد . در مقابل اگر نرخ بیکاری بالا باشد ، خبر بدی از اقتصاد خواهد بود و به ضرر ارز محلی تمام خواهد شد . زیرا بانک مرکزی برای مقابله با بیکاری سعی خواهد کرد تا سیاست‌های پولی را تسهیل کند .

4 – شاخص نرخ بیکاری و افزایش آن امروزه به عنوان یکی از مهمترین معضلات دنیای کسب و کار شناخته شده،  و همواره دامنگیر افراد جامعه بوده است.

5 – شاخص PMI ارتباط نزدیکی با شاخص نرخ بیکاری دارد.

6 – افزایش نرخ بیکاری می تواند کاهش نرخ بهره را به دنبال داشته باشد و همچنین کاهش نرخ بیکاری موجب افزایش نرخ بهره برای کنترل و کاهش تورم می شود .

7 – در کشور آمریکا نرخ بیکاری به صورت ماهانه با انجام آمار گیری های دقیق اعلام و در پایان سال ، نرخ بیکاری سالانه مشخص می شود .

 

روش تاثیر : کاهش زیاد و قابل توجه نرخ بیکاری نسب به دوره قبلی باعث قدرتمند شدن ارزش ارز دلار خواهد شد . اگر عدد اعلامی کمتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.

یعنی “واقعی” کمتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ less than ‘Forecast’ is good for currency ) .

میزان تاثیر : زیاد

زمان انتشار گزارش : بصورت ماهانه ( در اولین جمعه هر ماه همراه با شاخص های NFP و  Average Hourly Earnings  )

منبع انتشار گزارش : اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) Bureau of Labor Statistics

ارسال شده در تحلیل فاندامنتالبرچسپ ها:
4s دیدگاه
  • مصطفی

    بسیار مفید بود ♥

    16:58 1402-02-15 پاسخ
  • پژواک

    دمت گرم خدایی نکات کاربردی و مهم برای فارکس رو یکجا گفتی.خیلی عالی بود

    21:49 1402-04-20 پاسخ
  • محمد

    عالیه
    بخصوص قسمت روش تاثیر
    ممنون

    16:17 1402-05-02 پاسخ
  • m Alireza

    سلام استاد
    وقتتون بخیر
    ممنون بابت دوره فاندامنتال که رایگان در اختیار ما گذاشتید
    ببخشید فقط یک سوال داشتم ، این شاخص های اقتصادی که زحمت کشید توضیحشان را داده اید چگونه می توانیم خودمان قبل از اعلام شدنشان پیش بینی کنیم انها را .
    برای مثال چگونه می شود پیشبینی کنیم که شاخص unemployment rate تا 6 ماه آینده سیر نزولی داره یا افزایشی .
    ممنون می شوم پاسخ دهید

    20:12 1402-05-29 پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

پانزده − 8 =

زندگیتو جوری بساز که داستانش ارزش گفتنو داشته باشه
‏‏ᴍᴀᴋᴇ ʏᴏᴜʀ ʟɪғᴇ ᴀ sᴛᴏʀʏ ᴡᴏʀᴛʜ ᴛᴇʟʟɪɴɢ