Amir Kral - Forex Trader

0 %
امیر کرال
معامله گر (تریدر) فارکس
  • سبک ترید :
    اصول
  • نوع ترید :
    روزانه
  • سابقه :
    7+ سال
زبان ها
انگلیسی
استانبولی
تورکی
سبک تحلیل
اصول
مدیریت سرمایه
روانشناسی
پلن معاملاتی
استراتژی
سایر مهارت ها
  • طراح وب سایت
  • بیزنس کوچینگ
  • مدیر سئو

شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی NFP

1400-08-05

شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی Non-Farm Payrolls) NFP)

شاخص گزارش اشتغال بخش غیر کشاورزی  NFP یا Non-Farm Payroll  ، از مهم‌ترین گزارش‌های اقتصادی ( یکی از سه گزارش مهم ایالات متحده امریکا و بازار فارکس ) که توسط اداره آمار کار امریکا منتشر می شود و معمولاً تمامی سرمایه‌گذاران و فعالین بازار سعی می‌کنند که با پیش‌بینی نتیجه احتمالی این گزارش ، کسب سود کنند . شاخص اشتغال NFP تعداد موقعیت‌های شغلی ایجاد شده در یک ماه گذشته و در تمام بخش ها به غیر از بخش غیر کشاورزی آمریکا را پوشش می‌دهد .

شاخص اشتغال بخش غیرکشاورزی یا NFP در دسته دستمزدها و درآمدها قرار می گیرد و جزو شاخص های تاخیری (پسرو) یا Lagging Indicator است . بنابراین این شاخص در تعیین نرخ بهره برای وام ها نیز تاثیر می‌گذارند .

نکته 1 : گزارش NFP ، تعداد افراد شاغل در ماه گذشته به غیر از ( صنعت کشاورزی ، کارکنان دولتی ، صاحبان خانه های خصوصی و کارکنان بخش غیر انتفاعی ) را ارزیابی می کند .

نکته 2 : این شاخص با نام های زیر شناخته می شود :

NFP
Non-Farm Payrolls
Employment Change
Non-Farm Employment Change

دلایل اهمیت گزارش NFP

از آنجایی که  تغییرات اشتغال در بخش غیر کشاورزی می‌تواند تصویر خوبی از وضعیت سلامت اقتصاد آمریکا ارائه کند . هنگامی که میزان حقوق بگیران رشد کند میزان هزینه خانوارها نیز رشد می کند و این امر موجب فروش و تولید بیشتر کارخانجات و به طبع آن رشد اقتصادی می شود . افزایش مخارج مصرف‌کنندگان هم در نهایت به افزایش GDP یا تولید ناخالص ملی منتهی خواهد شد .

در عین حال ، آمریکا روابط گسترده تجاری با سایر اقتصادهای جهانی دارد. این یعنی خانوارها و مصرف‌کنندگان آمریکایی یکی از مشتریان اصلی کالاها و خدمات تولید شده در سایر اقتصادهای جهانی هستند . پس وقتی رشد اشتغال آمریکا قوی است و مخارج مصرف‌کنندگان هم افزایش می‌یابد ، ناخودآگاه تقاضا برای کالا و خدمات سایر اقتصادهای جهانی هم افزایش می‌یابد و به رشد اقتصاد جهانی کمک می‌کند.

 

نحوه تاثیرگذاری شاخص NFP

معمولاً برای تفسیر شاخص NFP آمریکا باید 3 سناریو مختلف را در نظر گرفت :

1 – شاخص NFP ضعیفتر از پیش‌بینی‌های بازار منتشر می‌شود :

این نشانه بدی برای اقتصاد آمریکاست و معمولاً تأثیر منفی بر دلار آمریکا می‌گذارد . رشد ضعیف اشتغال آمریکا می‌تواند به رکود اقتصادی منتهی شود

نکته 3 :  اگر جریانات ریسک گریزی قوی در بازار به راه نیفتد ، معمولاً دلار واکنش منفی به افت شاخص NFP نشان خواهد داد . اما اگر جریانات ریسک گریزی قوی به راه بیفتد ، دلار آمریکا به خاطر دارایی امن و حافظ ارزش بودن تقویت خواهد شد .

2 – شاخص NFP با پیش‌بینی‌های بازار همخوانی دارد :

در این صورت بازار واکنش جدی به گزارش نشان نمی‌دهد .

3 – شاخص NFP بهتر از پیش‌بینی‌های بازار باشد :

رشد قوی اشتغال آمریکا نشانه مثبتی برای اقتصاد آمریکاست و می‌تواند از دلار آمریکا حمایت کند . در اینجا باید توجه داشته باشید که میزان انحراف داده‌های NFP با پیش‌بینی بازار بسیار اهمیت دارد . هر چقدر انحراف میان پیش‌بینی بازار و داده‌های واقعی بیشتر باشد ، واکنش بازار به شاخص NFP هم شدیدتر خواهد بود .

محاسبه شاخص NFP

برای محاسبه این شاخص از تمام کارمندان رسمی کشور آمارگیری می کنند . ارزیابی توسط نظر سنجی 400,000 شرکت (تولید ، ساخت و ساز ، تجارت ، خدمات ، مشاورین املاک ، موسسات مالی ، بیمه , .. ) و 50,000 خانواده هر ماه انجام می شود .

نوسانات فصلی ، تغییرات در پارامترهای اصلی مدل ارزیابی و عوامل تاثیر گذار دیگر در تنظیم این شاخص محاسبه می‌شوند .

شاخص NFP به همراه شاخص نرخ بیکاری ( Unemployment Rate ) و میانگین دستمزد ساعتی ( Average Hourly Earnings )  یک شاخص کمکی برای تعیین سطح تورم می باشد ، بنابراین این شاخص در تعیین نرخ بهره برای وام ها نیز تاثیر می‌گذارند . در مجموع این 3 شاخص ، گزارش اشتغال کار آمریکا را نمایش می دهند . در حالیکه در بین این سه شاخص ، رقم NFP از همه مهم تر است بسیاری از معامله گران فارکس ، دو مورد دیگر را بطور کامل نادیده می گیرند که این یک اشتباه است .

اگر رقم NFP بهتر از انتظارات بازار ولی جزئیات گزارش (میانگین دستمزد ساعتی و نرخ بیکاری) ضعیف باشد ، معاملات الگوریتمی موجب بالا رفتن قیمت در لحظه انتشار گزارش می شوند . بدین ترتیب ، دلار آمریکا یک جهش صعودی را تجربه می کند . اما پس از آن ممکن است قیمت به سطح اولیه خود قبل از انتشار باز گردد .

به این خاطر است که شما همیشه باید به کل گزارش توجه کنید و قبل از معامله ، تمام آن را بررسی کنید .

 

انتشار خبر NFP روی کدام جفت ارزها بیشترین تاثیر را می گذارد؟

شاخص NFP یک اندیکاتور سنجش میزان اشتغال امریکایی است ، در نتیجه ، جفت ارزهایی مثل : (EUR/USD – USD/JPY – GBP/USD – AUD/USD – USD/CHF و طلا XAU/USD) بیشترین تاثیر را از این خبر خواهند گرفت.

جفت ارزهای دیگر نیز با انتشار NFP ، افزایش نوسانات را نشان می دهند و تریدرها باید از این موضوع آگاه باشند ، زیرا ممکن است Stop Loss شان فعال شود .برای مقابله با این موضوع و جلوگیری از فعال شدن Stop Loss ، توصیه می کنیم با Leverage پایین تر و یا اصلا بدون Leverage وارد معامله شوید .

با توجه به طبیعت بی ثبات انتشار NFP ، توصیه ما استفاده از استراتژی پولبک Pullback به جای استراتژی بریک اوت Breakout است. در استراتژی پولبک ، معامله گران باید منتظر باشند تا جفت ارز به سطح قیمتی پیش از حرکت خود بازگردد . این استراتژی ریسک معامله شما را کاهش می دهد .

 

چند نکته مهم در خصوص شاخص NFP

1 – ﺗﻌﺪاد ﮐﻞ ﺷﺎﻏﻠﻴﻦ ﺑﺨﺶ ﻏﻴﺮ ﮐﺸﺎورزﯼ ﺣﺪود 80% ﺷﺎﻏﻠﻴﻨﯽ را ﺗﺸﮑﻴﻞ ﻣﯽ دهد که ﮐﻞ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻧﺎﺧﺎﻟﺺ داﺧﻠﯽ اﻳﺎﻻت ﻣﺘﺤﺪﻩ را ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ . پس این گزارش دارای اهمیت بالایی است.

2 – Non Farm Payrolls همچنین نشانگر این است که کدام بخش در حال گسترش و کدام بخش در حال کوچک تر شدن است.

3 – NFP تغییرات خالص در وضعیت اشتغال ایالات متحده را اندازه گیری می کند.

4 – رشد این شاخص بیانگر رشد اشتغال و افزایش نرخ مبادلاتی دلار است . این شاخص به شاخص محرک بازار نیز معروف است.

5 – گاهی اوقات نیز شما تاثیرات معکوسی را خواهید دید که در نگاه اول بی معنی به نظر می‌رسند . این مخصوصا زمانی صحیح است که گزارش منتشر شده تریدرها را غافلگیر می‌کند . یک جمله قدیمی وجود دارد که می‌گوید : ” شما خود خبرها را ترید نمی‌کنید بلکه تحلیل و تفسیر مردم از این اخبار را ترید می‌کنید ” . این جمله در بازار جهانی بسیار صدق می‌کند .

 

3 استراتژی معاملاتی برای شاخص NFP

 

استراتژی 1 : دنبال کردن حرکت قیمت 

1 – به حرکت غالب بعد از انتشار گزارش NFP توجه کنید . در ساعت 17:30 به وقت تهران نگاهی به ارقام پیش بینی شده بازار کار بیاندازید .

2 – سپس سطوح مهم حمایت و مقاومت را برای جفت ارز (EUR/USD) در تایم فریم 5 دقیقه ای مشخص کنید .

نکته : توجه داشته باشید که این استراتژی در همه جفت ارزهایی که یکی از ارزهای آن دلار آمریکا باشد قابل اجرا است .

3 – هنگامیکه آمار اشتغال اعلام شد واکنش بازار را بررسی کنید و ارقام واقعی NFP و اجزاء آن (میانگین دستمزد ساعتی و نرخ بیکاری) را چک کنید . اگر همه ارقام بطور قابل توجهی از پیش بینی ها بیشتر یا کمتر بودند در جهت حرکت بازار وارد معامله شوید .

4 – اختلاف های قابل توجه در ارقام واقعی و پیش بینی شده می تواند واکنش بازار برای چند ساعت یا حتی چند روز ، فعال نگه دارد.

5 – در معامله خرید ، حد زیان را پایین تر از سطح حمایت و در معامله فروش ، بالاتر از سطح مقاومت قرار دهید . همچنین حد سود معامله را حداقل دو برابر حد زیان تعیین کنید .

6 – بعنوان یک راهکار جایگزین می توانید از Trailing Stop استفاده کنید تا بتوانید با روند ، همراه باشید و حداکثر سود را از بازار کسب کنید .

 

استراتژی 2 : ملایم شدن حرکت

این استراتژی زمانی کاربرد دارد که رقم اصلی گزارش NFP بسیار خوب است اما جزئیات آن (میانگین دستمزد ساعتی و نرخ بیکاری) ضعیف است .

برای مثال فرض کنید پیش بینی بازار 300 هزار اشتغال جدید باشد اما آمار واقعی ، 350 هزار شغل جدید را نشان دهد . در حالی که به نظر می رسد این رقم ، دلار را تقویت کرده است به جزئیات گزارش توجه کنید . یعنی میانگین دستمزد ساعتی و نرخ بیکاری را با رقم اصلی NFP مقایسه کنید .

برای گزارش NFP این یک اتفاق غیرمعمول نیست که رقم اصلی ، از انتظارات ، بالاتر و جزئیات ، ضعیف تر از پیش بینی ها باشد .

معامله گران بی تجربه در این شرایط سعی می کنند تا دلار را بالا ببرند در حالیکه تریدرهای حرفه ای از قیمت های بالا جهت ورود به معامله فروش استفاده می کنند .

در این استراتژی به شرح زیر عمل کنید :

1 – هنگامیکه حرکت صعودی اولیه پایان می یابد یک موقعیت معاملاتی در جهت مخالف ایجاد کنید . حد سود را نیز در سطحی قرار دهید که قیمت ، قبل از انتشار گزارش در آن نرخ بوده است .

2 – حد زیان را دقیقا بالاتر از سقف کندل قبلی (قله اولین کندل پس از NFP) قرار دهید .

3 – تقریبا هر روز فرصت های کسب سود جذاب در بازار ایجاد می شود . بنابراین اگر نسبت پاداش به ریسک ( ریسک به ریوارد ) معامله از یک کمتر شد وارد معامله نشوید .

 

استراتژی 3 : استراتژی Bounce

بسیاری از معامله‌ گران فارکس باور دارند سطوح معاملاتی که در گذشته مهم بوده‌اند ، می‌توانند در آینده نیز اهمیت داشته باشند . این همان منطقی را دنبال می‌کند که اگر قیمت در یک بازار به سطح خاصی افول کند و در ادامه از آن بازگردد ، معامله‌ گران آن را به عنوان سطح حمایت و نقطه‌ی مناسبی برای خرید می‌پردازد .

فارغ از اینکه گزارش NFP و جزئیات آن (میانگین دستمزد ساعتی و نرخ بیکاری) چه چیزی را نشان می دهد ، بازار یک تمایل قوی جهت معکوس کردن حرکت اولیه روز جمعه (روز انتشار) در روز دوشنبه ( روز آغاز هفته بعد ) دارد .

اگر NFP یک گزارش مثبت را نشان دهد و دلار آمریکا در روز جمعه افزایش یافت ، بازار در روز دوشنبه معمولا وارد فروش دلار می فروشد . بالعکس اگر در روز جمعه ، دلار به دلیل یک گزارش ضعیف ، نزول کند بازار در روز دوشنبه معمولا صعود خواهد کرد .

بنابراین اگر نمی خواهید در نوسانات شدید بازار وارد معامله شوید می توانید در روز دوشنبه با یک رویکرد معکوس ، معامله کنید .

 

تحلیل بلند مدت NFP

همانطور که گفتیم در کوتاه مدت و در زمان اعلام شاخص Non-Farm Payroll ، نوسان بازار زیاد می شود . علاوه بر تاثیر کوتاه مدت ، داده های NFP در بلند مدت نیز بر روی اقتصاد تاثیر می گذارند و می توان از آن به تحلیل بلندمدت وضعیت دلار رسید .

به طور کلی هدف سیاست پولی ، ایجاد حداکثر ثبات در تولید ، اشتغال و ارتقای ثبات و پایداری در قیمت ها است . فدرال رزرو به طور مستقیم بر تولید ، اشتغال و تورم تاثیر نمی گذارد ، بلکه از طریق ابزارهایی این کار را انجام می دهد . یکی از این ابزارها نرخ بهره می باشد . تغییرات نرخ بهره منجر به ایجاد سیاست پولی انبساطی یا سیاست پولی انقباضی می شود . وضعیت اشتغال برای بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) شاخص مهمی در تعیین سیاست های انبساطی و انقباضی است .

زمانی که نرخ بیکاری بالا باشد ، سیاستگذاران به سمت انبساطی شدن سیاست مالی می روند . هدف سیاست پولی انبساطی افزایش خروجی اقتصادی و اشتغال حداکثری است . بنابراین اگر نرخ بیکاری بالاتر از حد معمول باشد ، اینگونه برداشت می شود که اقتصاد پایین تر از ظرفیت واقعی خود کار می کند و سیاست گذاران سعی در تحریک آن خواهند داشت .

یک سیاست پولی محرک ، شامل نرخ بهره پایین تر و کاهش تقاضا برای دلار می شود. (پول از ارزی که نرخ بهره پایین تر دارد خارج می شود به همین سبب تقاضای آن ارز کمتر می شود) .

پس به طور خلاصه می توان گفت که رشد طولانی شاخص NFP در کنار شاخص ISM که مربوط به تولیدات صنعتی می باشد می تواند نشان دهنده نزدیک شدن به زمان خروج آمریکا از سیاست انبساطی است .

 

روش تاثیر : سرعت بالای افزایش این شاخص باعث بالا رفتن سرعت رشد اقتصاد می‌شود . اگر عدد اعلامی بهتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.

یعنی “واقعی” بیشتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ greater than ‘Forecast’ is good for currency ) .

میزان تاثیر : زیاد – در زمان انتشار معمولا شاهد نوسانات قابل توجه در بازار هستیم . این نوسانات می تواند بین ۵۰ تا ۲۰۰ پیپ Pip باشد.

زمان انتشار گزارش : بصورت ماهانه ( در اولین جمعه هر ماه همراه با شاخص های Unemployment Rate و  Average Hourly Earnings )

منبع انتشار گزارش : اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) Bureau of Labor Statistics

ارسال شده در تحلیل فاندامنتالبرچسپ ها:
1 دیدگاه
  • امید

    بسیار جامع و مفید ممنون از شما

    15:07 1402-11-13 پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

یک × پنج =

زندگیتو جوری بساز که داستانش ارزش گفتنو داشته باشه
‏‏ᴍᴀᴋᴇ ʏᴏᴜʀ ʟɪғᴇ ᴀ sᴛᴏʀʏ ᴡᴏʀᴛʜ ᴛᴇʟʟɪɴɢ