Amir Kral - Forex Trader

0 %
امیر کرال
معامله گر (تریدر) فارکس
  • سبک ترید :
    اصول
  • نوع ترید :
    روزانه
  • سابقه :
    7+ سال
زبان ها
انگلیسی
استانبولی
تورکی
سبک تحلیل
اصول
مدیریت سرمایه
روانشناسی
پلن معاملاتی
استراتژی
سایر مهارت ها
  • طراح وب سایت
  • بیزنس کوچینگ
  • مدیر سئو

شاخص مدیران خرید PMI

1400-08-01

شاخص مدیران خرید Purchasing Managers’ Index) PMI)

شاخص PMI یا شاخص مدیران خرید یکی از مهم‌ترین داده‌های اقتصادی است  . با استفاده از این شاخص که به عنوان یکی از شاخص های پیشرو یا Leading Indicator در زمینه تولید می باشد ، می توانید روند یا مسیر اقتصادی را شناسایی کرد . این شاخص وضعیت رشد اقتصادی اعم از انقباض و انبساط را نشان می‌دهد . شاخص PMI در واقع معرف مسیر اقتصادی در بخشهای تولید و خدمات است .

تا پیش از سپتامبر سال 2001 ، شاخص PMI به صورت مخفف عبارت Purchasing Manager’s Index به مفهوم شاخص مدیران خرید استفاده می شد .

اما پس از این تاریخ موسسه مدیریت تامین The Institute for Supply Management یعنی ISM نیز از PMI در فارکس برای انعکاس فعالیتهای شرکت خود استفاده کرد (موسسه مدیریت تامین تا سال 2002 با عنوان انجمن ملی مدیریت خرید شناخته می شد) . بدینوسیله آنها می خواستند خود را به سمت مدیریت استراتژیک تامین یعنی فراتر از عملکرد خرید سوق دهند.

گزارشهای این شاخص مربوط به شرکت‌های بخش خصوصی است و ماهانه و به صورت منظم طی یک زمانبندی مشخص انجام می‌شود . در این گزارش از مدیران خرید خواسته می‌شود تا سطح نسبی شرایط تجاری از جمله اشتغال ، تولید ، سفارش‌های جدید ، قیمت‌ها ،  تامین‌کنندگان و موجودی‌ها را ارزیابی کنند .

مدیران سه گزینه برای ارزیابی همه این دسته‌ها دارند : شرایط بهتر ، بدتر یا مشابه ماه گذشته برای شرکت . سپس پاسخ‌ها در یک نسخه که به آن PMI می‌گویند ، به صورت ماهانه منتشر می‌شود . نتیجه این گزارش حول سطح ۵۰ می‌چرخد و بالاتر یا پایین‌تر شدن آن سطح انقباض یا انبساط بالقوه اقتصادی را نشان می‌دهد . به عبارت دقیقتر ، وقتی PMI به زیر سطح ۵۰ می‌رسد ، اقتصاد وارد قلمرو رکود اقتصادی می‌شود و وقتی بالای سطح ۵۰ قرار دارد ، اقتصاد در حال رشد است.

بنابراین معامله‌گرانی که بر اساس اخبار معامله می‌کنند تنها کافی است تغییرات در PMI را رصد کرده و با توجه به آن ارزهای مورد نظر خود را خرید و فروش کنند . با این حال همه چیز به این آسانی و سادگی نیست !

هدف از شاخص PMI تهیه اطلاعات در خصوص شرایط اقتصادی حال و آینده برای سرمایه گذاران ، تحلیل گران اقتصادی ، مدیران ، معامله گران و تصمیم گیرندگان اصلی در شرکت هاست .

 

دسته بندی شاخص PMI

به دو دسته کلی شاخص های PMI تولید و بخش غیر تولیدی ( خدماتی ) تقسیم بندی شده است.

شاخص PMI تولید مرتبط با آمار پنج بخش مختلف از جمله :

سطح تولید 0.25 (25%)
سفارشات جدید از مشتریان 0.30 (30%)
زمان بندی تحویل فروشنده 0.15 (15%)
موجودی 0.10 (10%)
سطح اشتغال 0.20 (20%)

می باشد .

شاخص PMI بخش خدماتی دیدگاه پیشرفته تری را در خصوص شرایط معامله در بخش خدمات در اختیار معامله گر می گذارد و او می تواند درک بهتری نسبت به شرایط معامله و بازار پیدا کرده و اطلاعات ارزشمندی در مورد زمینه اقتصادی هر یک از بازارهای مختلف بدست آورد .

همچنین این شاخص در بخش خدماتی می تواند نشان دهنده سالم بودن یا ناسالم بودن اقتصاد حال حاضر نیز باشد . شاخص PMI بخش خدماتی کنترل زیادی بر تولید ناخالص داخلی دارد ، شاخص PMI بخش خدمات می تواند شاخص بسیار مهمی در اقتصاد کل آمریکا به حساب آید .

 

فرمول PMI

مبنای محاسبه این شاخص اعداد بین 0 تا 100 است . یعنی عدد بالای 50 در مقایسه با عدد ماه گذشته ، نشان دهنده پیشرفت و عدد زیر 50 نشان دهنده چرخه اقتصادی نزولی می باشد ، در حالی که عدد 50 نیز نشان دهنده عدم تغییر در چرخه اقتصادی است . شاخص پی ام آی به صورت زیر محاسبه می شود:

PMI = (P1 * 1) + (P2 * 0.5) + (P3 * 0)

P1 = میزان درصد سیر صعودی گزارش شده

P2 = میزان درصد عدم تغییرات گزارش شده

P3 = میزان درصد سیر نزولی گزارش شده

شرکت های مختلفی از جمله IHS Market Group اغلب ارقام PMI را برای کشورهای دیگر در خارج از آمریکا ارائه می دهند.

 

چند نکته در خصوص شاخص PMI

1 – نقطه قوت این شاخص ارائه به موقع در شروع هر ماه برای ماه قبل ، کمک به پیش بینی PPI یا همان شاخص بهای تولیدکننده و پیش بینی شاخص تولید ناخالص داخلی GDP است.

2 – محبوبیت شاخص PMI بیشتر برای تشخیص فشار تورمی و فعالیت های اقتصادی کارخانه ها است و البته با شاخص CPI یا همان شاخص قیمت مصرف کننده (تورم) قابل مقایسه نیست اما چون زودتر منتشر می شود اثراتش بسیار سریع است .

3 – این شاخص به سرعت در بازار سهام اثر می گذارد اما مشکل بزرگ آن عدم توجه به حقوق و دستمزدها در بخش تولید است که هزینه های زیادی در بخش تولید را شامل می شوند .

4 – این آمار در کشور آمریکا با نام ISM Manufacturing PMI و توسط موسسه ISM از بین بیش از ۳۰۰ شرکت و ۲۰ صنعت جمع آوری می شود .

5 – در اروپا PMI کشور آلمان به دلیل داشتن اولین اقتصاد اروپا و پس از آن PMI فرانسه اهمیت دارند . در آلمان German Flash Manufacturing PMI و در فرانسه French Flash Manufacturing PMI منتشر می گردد . PMI بخش تولیدی در آلمان به دلیل صنعتی بودن اهمیت بیشتری دارد .

6 – Flash Manufacturing PMI  آمار تولید یک کشور است که بر اساس 85% تا 90% از شاخص کل آن که در گزارشات ماهیانه اعلام می شود می باشد . اگر شاخص Flash Manufacturing PMI یا آمار PMI اولیه کارخانجات تولیدی ، عدد بالای 50 باشد شرایط رو به پیشرفت بوده و اگر عدد زیر 50 باشد شرایط اقتصادی رو به وخامت گزارش می شود . در حقیقت این عدد برای معامله گر پیش فرضی از شاخص نهایی خواهد بود.

7 – علی‌رغم اینکه تفسیر رایج این است که هرچه PMI بالاتر باشد ، بهتر است ، اما بانک‌های مرکزی از چنین تحولاتی راضی نیستند . آنها علاقه‌ای به PMI بالای ۶۰ ندارند بلکه بیشتر تثبیت PMI حوالی ۵۵ را بهترین حالت در نظر می‌گیرند که نشان دهنده‌ی رشد اقتصادی با سرعتی منطقی و مداوم است.

8 – خبر های مثل شاخص Philly Fed Manufacturing Index و Chicago PMI برای مناطق دیگر هم مثل Atlanta منتشر می شوند ، اما از این جهت که بعد از شاخص ISM منتشر می شوند اهمیت زیادی ندارند . کلاً این خبرها را به عنوان اخبار بررسی تولید منطقه ای  Regional Manufacturing Survey هم می شناسند که در بین آنها دو خبر Philly Fed Manufacturing Index و Chicago PMI از اهمیت بیشتری نسبت به اخبار مشابه مناطق دیگر امریکا برخوردارند .

 

در سایت فارکس فکتوری ما با 8 نسخه PMI مواجه هستیم :

Flash Manufacturing PMI ISM Manufacturing PMI Final Manufacturing PMI
ماهانه ، حدود هفته سوم ماهانه ، در اولین روز کاری ماهانه ، در اولین روز کاری
نظرسنجی از 800 مدیر خرید نظرسنجی از 300 مدیر خرید نظرسنجی از 800 مدیر خرید
Flash Services PMI ISM Services PMI Final Services PMI
ماهانه ، حدود هفته سوم ماهانه ، در سومین روز کاری ماهانه ، در سومین روز کاری
نظرسنجی از 400 مدیر خرید نظرسنجی از 300 مدیر خرید نظرسنجی از 400 مدیر خرید
Philly Fed Manufacturing Index Chicago PMI
ماهانه ، در سومین پنجشنبه ماه جاری ماهانه ، در آخرین روز کاری
نظرسنجی از 250 مدیر خرید در منطقه فیلادلفیا نظرسنجی از 200 مدیر خرید در منطقه شیکاگو

 

روش تاثیر : اگر عدد اعلامی بهتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.

یعنی “واقعی” بیشتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ greater than ‘Forecast’ is good for currency ) .

میزان تاثیر : زیاد

زمان انتشار گزارش : بصورت ماهانه ( طی روزهای  اول و سوم کاری ، حدود هفته سوم و آخرین روز کاری هر ماه )

منبع انتشار گزارش : موسسه مدیریت تامین The Institute for Supply Management (ISM)

ارسال شده در تحلیل فاندامنتالبرچسپ ها:
7s دیدگاه
  • ساناز

    سلام و خسته نباشید
    ببخشید من یک سوال داشتم ممنون میشم اگر ژاسخگو باشید
    من تفاوت Flash Manufacturing PMI وFlash Services PMI رو متوجه نشدم این دوتا باهم ارایه میشن بعد کدوم اثرش بیشتر هست تو بازار یعنی اگر یکی خوب اومد یکی بد کدومش قوی تر هست و بیشتر اثر میذاره؟

    10:55 1402-03-03 پاسخ
    • سلام و ممنون
      Flash Manufacturing مربوط به PMI بخش تولید و Flash Services مربوط به PMI بخش خدمات می باشد . قطعا با توجه حجم و ماهیت تاثیر Final Manufacturing PMI
      بیشتر می باشد . Flash Manufacturing PMI تاثیر بیشتری دارد .

      22:12 1402-03-04 پاسخ
  • ابراهیم

    سلام و تشکر بابت مطالب خوب شما .

    تفاوت نسخه های flash و final با نسخه ISM چه هست ؟ همه این گزارشات توسط موسسه مدیرت عرضه ساخته میشن ؟ ممنون میشم لطف کنید پاسخ بدید

    11:22 1402-04-02 پاسخ
    • سلام
      همانطور که در جدول اشاره شده ، مهمترین تفاوت در تعداد (حجم) نظرسنجی از مدیران خرید می باشد . بله منبع انتشار گزارش ، موسسه مدیریت تامین The Institute for Supply Management (ISM) می باشد .

      12:16 1402-04-02 پاسخ
  • ارش

    سلام همینطور که میگن با کاهش این شاخص در واقع اینو نشون می ده که رشد اقتصادی داره کاهش پیدا می کنه پس میشه نتیجه گرفت که ما داریم از یک دوران تورمی ارام ارام به یک دوران رکود می رویم طبق چیزهایی که می دونم هرچقدر ما به سمت رکود بریم ارزش پولی ملی اون کشور هم قوی میشه پس چرا بعد از اعلام این شاخص که کاهش پیدا کرده بود بر عکس قواعد ارزش دلار کاهش پیدا کرد؟

    21:22 1402-06-01 پاسخ
  • saeedreza

    سلام و عرض ادب آقا امیر یه سوال داشتم از خدمتتون رابطه بین دلار و طلا چطوریه منظورم اینه ارز بالا بره تاثیرش روی انس طلا چیه و برعکس.ممنون میشم راهنماییم کنید

    17:22 1402-07-10 پاسخ
    • سلام . معمولا رابطه شون برعکسه . در معاملات طلا حواستون به شاخص دلار (DXY) باشه

      20:57 1402-10-29 پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

پنج × 5 =

زندگیتو جوری بساز که داستانش ارزش گفتنو داشته باشه
‏‏ᴍᴀᴋᴇ ʏᴏᴜʀ ʟɪғᴇ ᴀ sᴛᴏʀʏ ᴡᴏʀᴛʜ ᴛᴇʟʟɪɴɢ