Amir Kral - Forex Trader

0 %
امیر کرال
معامله گر (تریدر) فارکس
  • سبک ترید :
    اصول
  • نوع ترید :
    روزانه
  • سابقه :
    7+ سال
زبان ها
انگلیسی
استانبولی
تورکی
سبک تحلیل
اصول
مدیریت سرمایه
روانشناسی
پلن معاملاتی
استراتژی
سایر مهارت ها
  • طراح وب سایت
  • بیزنس کوچینگ
  • مدیر سئو

نرخ بهره برداری از ظرفیت یا Capacity Utilization Rate

1400-09-23

نرخ بهره برداری از ظرفیت یا Capacity Utilization Rate

Capacity Utilization Rate – CUR در واقع اندازه گیری ماکزیمم توان تولیدی یک مجموعه می باشد . هدف بانک مرکزی آمریکا از ارائه این نرخ ، اندازه گیری ماکزیمم میزان تولید یک مجموعه با بهره گیری از یک برنامه نرمال کاری ( از جمله مقدار معقول کارگر ، مقدار معقول ساعت کاری و تجهیزات) می باشد . مسلم است که این ماکزیمم توان تولیدی در پاره ای شرایط می تواند دستخوش کاهش یا افزایش شود . به عبارتی این نرخ ، نشان دهنده توان بالقوه صنعت در اقتصاد می باشد.

علت مورد توجه قرار گرفتن CUR به این دلیل می باشد که برای میزان تولیدات حدی وجود دارد که بالاتر از آن مقدار افزایش تولیدات ، می تواند منجر به افزایش تورم شود . به عبارت دیگر این اتفاق زمانی رخ می دهد که میزان تقاضا از میزان تولیدات پیشی خواهد گرفت و تولید کنندگان توانایی پاسخگویی به حجم تقاضا را ندارند و در این حالت قیمت ها افزایش خواهند یافت .

 

افزایش قیمت ها چه زمانی رخ خواهد داد ؟

معمولا افزایش قیمت ها زمانی رخ خواهد داد که مقدار (Capacity Utilization) از حد 80% تا 82% افزایش یابد (بهترین میزان این نرخ 81.5% می باشد) . پس به این ترتیب با گذشتن این نرخ از مرز 85% میتوان انتظار افزایش قیمت ها و در نتیجه افزایش تورم را داشت . ( تحت فشار بودن اقتصاد)

فرمول محاسبه  CUR به شرح زیر خواهد بود :

CUR = (Actual Output ‘خروجی واقعی’ / Potential Output ‘خروجی بالقوه یا حداکثر توان تولیدی’ ) x 100

 

 

روش تاثیر : اگر عدد اعلامی بهتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد ، اما نزدیک شدن شاخص به قیمت قرمز (85%) به عنوان زنگ خطری برای نزدیک شدن تورم بازار می‌باشد .

یعنی “واقعی” بیشتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ greater than ‘Forecast’ is good for currency ) .

میزان تاثیر : کم

زمان انتشار گزارش : بصورت ماهانه ( معمولاً حدود 16 روز پس از پایان ماه )  – همزمان با شاخص تولیدات صنعتی یا Industrial Production

منبع انتشار گزارش : سیستم فدرال رزرو بانکی آمریکا The Federal Reserve

ارسال شده در تحلیل فاندامنتالبرچسپ ها:
1 دیدگاه
  • MAHDI

    ممنون از مقاله عالیتون فقط مگهcur هر چه درصدش بالاتر باشه توان ظرفیت تولید صنعت نشون نمیده؟ پس چرا زمانی که این نرخ بالاتر میره تورم بیشتر میشه؟ اگه با افزایش cur توان تولید بیشتر میشه خوب پس مازاد تقاضا ایجاد نمیشه در نتیجه قیمت ها رشد نمیکنند

    09:24 1402-05-22 پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

14 + 15 =

زندگیتو جوری بساز که داستانش ارزش گفتنو داشته باشه
‏‏ᴍᴀᴋᴇ ʏᴏᴜʀ ʟɪғᴇ ᴀ sᴛᴏʀʏ ᴡᴏʀᴛʜ ᴛᴇʟʟɪɴɢ