شاخص انتظارات تورمی دانشگاه میشیگان UoM Inflation Expectations
شاخص انتظارات تورمی دانشگاه میشیگان (UoM) درصدی را اندازه گیری می کند که مصرف کنندگان انتظار دارند قیمت کالاها و خدمات در طی 12 ماه آینده تغییر کند . این شاخص معمولاً با سایر شاخص های مشخص کننده تورم (CPI و غیره) همبستگی خوبی دارد . این پرسشنامه زندگی روزمره را در سراسر کشور به استثنای آلاسکا و هاوایی پوشش می دهد و به همین دلیل است که این شاخص به عنوان شاخص شاخص تورم و فعالیت مصرف کننده در نظر گرفته می شود .
انتظارات از تورم آتی می تواند به تورم واقعی تجلی یابد . زیرا کارگران معتقدند زمانی که قیمت ها افزایش می یابد ، بایستی دستمزدهای بالاتر را مطالبه نمایند .
دو نسخه از داده های این شاخص با فاصله دو هفته (14 روز) منتشر می شود ، مقدماتی (Prelim) و تجدید نظر شده (Revised) . نسخه مقدماتی اولین نسخه است ، بنابراین تأثیر بیشتری دارد .
نحوه اجرای شاخص UoM Inflation Expectations
این شاخص ماهانه بر اساس داده های جمع آوری شده از یک نظرسنجی تلفنی از حداقل 500 خانوار آمریکایی محاسبه می شود . این پرسشنامه شامل بیش از 50 سوال در مورد سه حوزه کلی از احساسات مصرف کننده است : امور مالی شخصی ، شرایط کسب و کار و قدرت خرید .
انتظارات تورمی بر اساس نحوه پاسخگویی پاسخ دهندگان به سوالات زیر ارزیابی می شود :
1 – آیا فکر می کنید قیمت ها به طور کلی ممکن است در 12 ماه آینده افزایش ، کاهش یا بدون تغییر باقی بماند؟
2 – چند درصد رشد / سقوط را در 12 ماه آینده پیش بینی می کنید؟
3 – همچنین مصرف کنندگان درآمد واقعی خود را برای همان دوره پیش بینی می کنند !
روش تاثیر : رشد شاخص حاکی از آمادگی خانوارها برای افزایش قیمت است ، به عبارتی رشد شاخص انتظارات تورمی میشیگان به طور کلی برای دلار آمریکا مثبت تلقی می شود . اگر عدد اعلامی بهتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.
یعنی “واقعی” بیشتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ greater than ‘Forecast’ is good for currency ) .
میزان تاثیر : کم
زمان انتشار گزارش : گزارش اولیه (مقدماتی) Prelim در اواسط ماه و گزارش نهایی (تجدید نظر شده) Revised در پایان ماه (معمولاً در آخرین جمعه ماه جاری) منتشر می شود.
منبع انتشار گزارش : دانشگاه میشیگان University of Michigan (UoM)