Amir Kral - Forex Trader

0 %
امیر کرال
معامله گر (تریدر) فارکس
  • سبک ترید :
    اصول
  • نوع ترید :
    روزانه
  • سابقه :
    7+ سال
زبان ها
انگلیسی
استانبولی
تورکی
سبک تحلیل
اصول
مدیریت سرمایه
روانشناسی
پلن معاملاتی
استراتژی
سایر مهارت ها
  • طراح وب سایت
  • بیزنس کوچینگ
  • مدیر سئو

شاخص تولیدات صنعتی یا Industrial Production

1400-08-14

شاخص تولیدات صنعتی Industrial Production) IP)

شاخص تولیدات صنعتی که بنام شاخص IPI (Industrial Production Index) نیز شناخته می شود از شاخص‌های اقتصادی است که خروجی تولید واقعی از تولید صنعتی (معدن ، ساخت ، آب‌ و برق) را محاسبه می‌نماید . این شاخص از مهمترین شاخص های کوتاه مدت اقتصادی است که تغییر در مقدار کالاها و خدمات تولید شده توسط بخش‌های اقتصادی مورد نظر را نشان می‌دهد . به عبارتی نشان دهنده تغییر در ارزش کل تورم خروجی تولید شده توسط تولید کنندگان ، معادن و فلزات ، آب و برق می باشد .

تولید صنعتی عامل اصلی نشان دهنده وضعیت صنعت کشور می‌باشد . 40 درصد از اقتصاد کشور به تولیدات صنعتی بستگی دارد ، بنابراین این شاخص تاثیر زیادی روی نرخ سهام می گذارد و به سرعت در افزایش یا افت در چرخه کسب و کار واکنش نشان می دهد .

شاخص تولید صنعتی ، وضعیت فعالیت بخش‌های مختلف را به صورتی فشرده و ساده نشان می‌دهد و در کنار سایر داده‌ها ، منبع اطلاعاتی مفیدی برای تصمیم‌سازی و سیاست گذاری اقتصادی است .

این شاخص جزء شاخص‌ های اقتصادی پیشرو یا Leading Indicator برای سلامت اقتصادی است . به این شاخص ، شاخص تولید و ساخت (Manufacturing Production) هم گفته می شود .

 

تاثیر شاخص تولیدات صنعتی یا Industrial Production روی بازارهای مختلف

1 – بازار فارکس

شاخص تولیدات صنعتی (IPI) مثبت یا در حال افزایش نشان دهنده ادامه رشد اقتصادی می باشد و تا زمانی که هیچ نگرانی برای افزایش نرخ بهره به منظورکاهش اقتصاد وجود ندارد ، سرمایه گذاران ممکن است فرصتی را برای بدست آوردن سود پیدا کنند .

2 – بازار اوراق قرضه

مانند سایر گزارش ها که نظرات خود را درباره وضعیت اقتصاد ارائه می دهند ، یک شاخص تولیدات صنعتی (IPI) که افزایش رشد اقتصادی را پیشنهاد می دهد باعث نگرانی دارندگان اوراق قرضه می شود که به احتمال زیاد یک افزایش در نرخ بهره داریم . به همین دلیل ، ممکن است باعث فروش اوراق قرضه شود .

3 – بازار بورس اوراق بهادار

علاوه بر ارائه بازخورد رشد اقتصاد ، شاخص تولیدات صنعتی (IPI) همچنین نتایج تولید برای بخش های مختلف را تقسیم بندی می کند . سرمایه گذاران زمانی که به دنبال فرصت های سرمایه گذاری هستند ، می توانند این اطلاعات را برای هدف قرار دادن شرکت ها در بخشهای رو به رشد استفاده کنند .

 

چند نکته در خصوص شاخص تولیدات صنعتی یا Industrial Production

1 – این شاخص از کاربردی گسترده در مطالعات اقتصادی برخوردار است و به دلیل عدم تأثیرگذاری تغییرات قیمت بر این شاخص ، می‌تواند به خوبی عملکرد واقعی بخش‌های ذیربط را توضیح دهد و به عنوان معیاری برای اندازه‌گیری تغییرات کوتاه مدت ارزش افزوده این بخش‌ها ، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2 – این شاخص بنام Factory Output نیز شناخته می شود .

3 – چون این شاخص خیلی آسانتر از بقیه شاخص‌ها قابل پیش بینی است ، تاثیر آن ترویجی و از قبل صورت می‌گیرد .

4 – از آنجا که تولید بر حسب بازده تعیین می شود و نه بر حسب ارزش دلار ، این شاخص توسط تورم تحریف نمی شود و باعث می شود که شاخص تولیدات صنعتی (IPI) یک شاخص دقیق از ظرفیت تولید صنعتی کشور باشد.

5 – شاخص تولیدات صنعتی (IPI) همگام با چرخه کسب و کار می باشد و یک فشارسنج دقیق از اشتغال تولید ، درآمد متوسط و درآمد شخصی در نظر گرفته می شود  .

 

روش تاثیر : اگر عدد اعلامی بهتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.

یعنی “واقعی” بیشتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ greater than ‘Forecast’ is good for currency ) .

میزان تاثیر : متوسط

زمان انتشار گزارش : بصورت ماهانه ( در اواسط ماه – حدود 16 روز پس از پایان ماه )

منبع :  سیستم فدرال رزرو بانکی امریکا The Federal Reserve

ارسال شده در تحلیل فاندامنتالبرچسپ ها:
یک دیدگاه بنویسید

3 × سه =

زندگیتو جوری بساز که داستانش ارزش گفتنو داشته باشه
‏‏ᴍᴀᴋᴇ ʏᴏᴜʀ ʟɪғᴇ ᴀ sᴛᴏʀʏ ᴡᴏʀᴛʜ ᴛᴇʟʟɪɴɢ