شاخص مطالبات ( مدعیان ) بیمه بیکاری یا Unemployment Claims
شاخص مطالبات بیمه بیکاری (Unemployment Claims) آمار (گزارش) تعداد افرادی که در طول یک هفته و برای اولین بار تقاضای بیمه بیکاری کرده اند را نمایش می دهد . این شاخص یکی از مهمترین شاخص های اقتصادی کشور است که به صورت مستقیم برروی بازار تاثیر می گذارد .
به طور کلی این شاخص به عنوان یک شاخص ثانویه به کار می رود . شاخص مطالبات بیمه بیکاری برای کسانی که سیاست پولی کشور را کنترل می کنند بسیار حائز اهمیت است . معمولاً این شاخص به عنوان یک شاخص پسرو یا تاخیری (Lagging indicator) در نظر گرفته می شود .
شاخص مطالبات بیمه بیکاری شامل دو بخش است :
1 – آمار اولیه مدعیان بیمه بیکاری (Initial Jobless Claims)
این آمار نشانگر تعداد افرادی است که به تازگی بیکار شدهاند و برای اولین بار در طول یک هفته گذشته فرم تقاضای استفاده از بیمه بیکاری را پر کردهاند .
2 – آمار مدعیان بیمه بیکاری قبلی (ادامه دار) (Continuing Jobless Claims)
این آمار نشانگر تعداد افرادی است که بیکار هستند و در حال حاضر از مزایایی بیمه بیکاری استفاده میکنند.
نکته : این شاخص با نام های زیر نیز شناخته می شود :
Jobless Claims , Initial Claims
نحوه تاثیرگذاری شاخص مطالبات بیمه بیکاری (Unemployment Claims)
تغییرات بیش از ۳۰ هزار نفر به سمت بالا یا پایین قابل توجه است . اما اگر کمتر از این سطح باشد ، به عنوان نوسانات طبیعی شناخته میشود . اگر تعداد مدعیان دریافت مزایای بیکاری به طور مداوم افزایش یابد یا نسبتاً زیاد باشد ، به این معنی است که افراد زیادی در حال از دست دادن شغل خود هستند . در این صورت احتمالا شاهد افزایش بیکاری یا کند شدن رشد بازار کار خواهیم بود .
در چنین شرایطی ، سرمایهگذاران و معاملهگران استنباط میکنند که اقتصاد وضعیت خوبی نداشته و ممکن است گزارش بعدی NFP ضعیف باشد .
به طریق مشابه ، اگر آمار مدعیان بیکاری به طور مداوم کاهش پیدا کند ، یعنی اقتصاد سالم است و بازار کار به خوبی رشد میکند . در این صورت احتمالا گزارش NFP در آینده تصویر مثبتی را منعکس خواهد کرد .
زمانی که آمار مدعیان کاهش چشمگیری داشته باشد بدین معنی است که رشد اشتغال در اقتصاد رو به افزایش است و اقتصاد در شرایط خوبی به سر میبرد .
اکثر تحلیلگران برای مقایسه ، میانگین چهار هفته گذشته را در نظر میگیرند چرا که عوامل تاثیرگذار بر این آمار معمولا بسیار بیثبات است .
در مورد مدعیان بیکاری (Unemployment Claims) ادامهدار بیکاری نیز ، افزایش آن تاثیر منفی بر NFP میگذارد چرا که افزایش مدعیان ادامهدار به معنی ادامه داشتن بیکاری افراد و کاهش هزینه کردن آنها است که این موضوع به نوبه خود بر رشد اقتصادی تاثیر منفی میگذارند .
در مجموع رشد تعداد مدعیان برای بازار کار و اقتصاد منفی و کاهش آن مثبت تلقی میشود .
دلیل اهمیت شاخص مطالبات بیمه بیکاری (Unemployment Claims)
تعداد بیکاران یک نشانه ی مهم از سلامت کلی اقتصادی است زیرا هزینه های مصرف کننده با شرایط بازار کار بسیار مرتبط است . اقتصاددانان و تحلیلگران از این شاخص برای ارزیابی آخرین وضعیت بازار کار استفاده میکنند . از آنجایی که این گزارش به صورت هفتگی تهیه و منتشر میشود و به همین دلیل تازهترین وضعیت بازار کار آمریکا را مخابره میکند . البته ذکر این نکته مهم است که حق دریافت مزایای بیکاری (Unemployment Benefits) شامل تمام افرادی که بیکار هستند نمیشود . در نتیجه این آمار نشان دهنده تمام افراد بیکار نیست .
روش تاثیر : کاهش تعداد بیکاران در این شاخص میتواند منجر به تقویت دلار شود . اگر عدد اعلامی کمتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.
یعنی “واقعی” کمتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ less than ‘Forecast’ is good for currency ) .
میزان تاثیر : متوسط
زمان انتشار گزارش : بصورت هفتگی ( معمولاً پنجشنبه هر هفته – اما این گزارش اطلاعات مربوط به هر هفته را می تواند تا روز شنبه را ارائه نماید . این گزارش ، دادههای یک هفته قبل را به تصویر میکشد )
منبع انتشار گزارش : وزارت کار Department of Labor
بسیار عالی و مفید بود .
مختصر و مفید
دست شما درد نکنه عالی بود
سلام بسیار مطالب عالی دارید واقعا ممنون ازتون من ۱ سال مطالب شمارو دنبال میکنم
مختصر و مفید و کاربردی