شاخص بهره وری غیر کشاورزی یا Nonfarm Productivity
شاخص بهره وری غیر کشاورزی میزان تغییر سالانه کارایی (بازده) نیروی کار را هنگام تولید کالاها و خدمات به استثنای صنعت کشاورزی (به دلیل نوسانات فصلی در تولید ناخالص داخلی) ، اندازه گیری می کند . بهره وری و تورم مربوط به نیروی کار مستقیماً با هم مرتبط هستند . کاهش بهره وری یک کارگر معادل افزایش دستمزد آنها است . وقتی کسب و کارها برای نیروی کار بیشتر پرداخت می کنند ، هزینه های بالاتر معمولاً به مصرف کننده نهایی منتقل می شود . به عبارتی Nonfarm Productivity نشان دهنده نسبت بین بازده واقعی نیروی کار و زمان کار صرف شده است .
2 نسخه از این گزارش به فاصله یک ماه منتشر می شود : Prelim (مقدماتی) و تجدید نظر شده (Revised) . نسخه مقدماتی اولین نسخه است و بنابراین بیشترین تأثیر را دارد .
چند نکته در خصوص شاخص Nonfarm Productivity
1 – رشد بهرهوری غیرکشاورزی نشاندهنده بهرهوری بالاتر استفاده از ظرفیتهای تولیدی است . با توجه به اینکه هزینه های نیروی کار بخش مهمی از هزینه های کسب و کار را تشکیل می دهد ، بهره وری بالا اجازه می دهد تا تقاضای مصرف کننده با هزینه های نیروی کار کمتر برآورده شود .
2 – در حالی که این شاخص یک گزارش سه ماهه (فصلی – 4 بار در سال) است ، اما در قالب سالانه گزارش می شود .
روش تاثیر : هر چقدر هزینه های نیروی کار کمتر شود برای مصرف کننده نهایی بهتر است . پس اگر عدد اعلامی کمتر از پیش بینی اعلام گردد تاثیر مثبت روی ارز می گذارد.
یعنی “واقعی” کمتر از “پیش بینی” برای ارز خوب است ( ‘Actual’ less than ‘Forecast’ is good for currency ) .
میزان تاثیر : کم
زمان انتشار گزارش : بصورت فصلی ( Prelim حدود 35 روز پس از پایان سه ماهه و Revised حدود 65 روز پس از پایان سه ماهه )
منبع انتشار گزارش : اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) Bureau of Labor Statistics
با سلام ممنون از توضیحات کامل شما .
با توجه به توضیحات برداشت من این هست که : افزایش بهره وری مثبت هست برای ارز و در عین حال کاهش هزینه نیروی کار در کنار افزایش بهره وری بهترین حالت ممکن برای اقتصاد . دسته ؟
سلام . ممنونم . بله درسته